Συνεργάτες Switch to English
Καλάθι
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

ΑΤΤΙΚΗ & ΣΤΕΡΕΑ

Αγοράστε εισιτήριο
Επιλέξτε ώρα
  • 8:00-10:00
  • 10:00-12:00
  • 12:00-14:00
  • 14:00-17:00
Μεμονωμένο Εισιτήριο

Μεμονωμένο Εισιτήριο

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ


Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δωρεάν η μειωμένου αντιτίμου εισιτηρίων οι οποίες δεν διατίθενται από το διαδίκτυο, παρακαλείσθε να προσέλθετε στα εκδοτήρια εισιτηρίων για την σχετική έκδοσή τους. Οι δικαιούχοι ΑΜΕΑ που έχουν λάβει πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από το gov.gr, εισέρχονται απευθείας στον χώρο με σκανάρισμα του σχετικού πιστοποιητικού
Το εισιτήριο ισχύει για μια είσοδο ανά χώρο για Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών και έχει διάρκεια 1 ημέρα μετά την πρώτη είσοδο. Η ώρα που επιλέγετε αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών αναδεικνύει το πανελλήνιο δελφικό αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα και σπουδαίο μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Σημαντικότερο μνημείο του χώρου αποτελεί ο ναός του Απόλλωνα όπου έδινε τους χρησμούς της η Πυθία περιστοιχισμένος από πολυτελείς θησαυρούς ελληνικών πόλεων και πληθώρα αρχιτεκτονικών αφιερωμάτων. Επίσης περιλαμβάνει το αρχαίο θέατρο όπου τελούνταν οι δραματικοί και μουσικοί αγώνες των Πυθίων και βορειότερα το στάδιο που φιλοξενούσε αθλητικούς αγώνες. Το απολλώνιο ιερό πλαισιώνεται από το εντυπωσιακό Γυμνάσιο εκπαιδευτικό και αθλητικό κέντρο την ιερή κρήνη Κασταλία και το Ιερό της Αθηνάς Προναίας με την εμβληματική Θόλο. Το σύνολο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς [UNESCO].
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσιάζει την ιστορία του φημισμένου δελφικού ιερού μέσα από μοναδικά αρχιτεκτονικά γλυπτά αγάλματα και έργα μικροτεχνίας αφιερώματα των πιστών κατά την αρχαιότητα που ανακλούν τη θρησκευτική πολιτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μαντείου από την ίδρυση έως την παρακμή του κατά την ύστερη αρχαιότητα. Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Από 01 Απριλίου έως 31 Αυγούστου 08:00 – 20:00
Τελευταία είσοδος 19:30
Από την 1η Σεπτεμβρίου το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου διαμορφώνεται, λόγω σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, ως ακολούθως:
1η έως 15η Σεπτεμβρίου 08:00 – 19:30,
Τελευταία είσοδος 19:00
16η έως 30η Σεπτεμβρίου 08:00 – 19:00,
Τελευταία είσοδος 18:30
1η έως 15η Οκτωβρίου 08:00 – 18.30
Τελευταία είσοδος 18:00 και
16η έως 31η Οκτωβρίου 08:00 – 18:00
Τελευταία είσοδος 17:30

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών : Τρίτη 10:00-17:00. Τελευταία είσοδος 16:30

Πατήστε εδώ για να δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Οι Δελφοί βρίσκονται στην καρδιά της κεντρικής Ελλάδας, στους πρόποδες του Παρνασσού, σε ένα στενό πλάτωμα που αποτελούσε το μοναδικό ίσως αρχαίο πέρασμα από την Αττική και τη Βοιωτία προς την Φωκίδα και τη Δυτική Ελλάδα. Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελείται από δύο τεμένη, το ιερό του Απόλλωνος και της Αθηνάς Προναίας εκατέρωθεν της σύγχρονης οδού. Σε ίση απόσταση βρίσκεται η περίφημη Κασταλία πηγή. Το σύγχρονο χωριό των Δελφών απέχει μόλις 400μ., ενώ οι πόλεις της Άμφισσας και της Ιτέας βρίσκονται σε απόσταση 20χλμ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών είναι πλήρως προσβάσιμο για παρεμποδιζόμενα άτομα. Η μετάβαση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου γίνεται μέσω ανελκυστήρα. H περιήγηση εντός της έκθεσης γίνεται απρόσκοπτα, με ειδική πορεία επίσκεψης.
WC: στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών υπάρχουν WC για άτομα με αναπηρία.
Πάρκινγκ: ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο Δελφών διαθέτει θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, επί της Εθνικής Οδού, μεταξύ Αράχωβας και Δελφών. Επίσης διατίθεται πληροφοριακό υλικό [φυλλάδια] σε γραφή braille.

Στο Πωλητήριο "HELLENIC HERITAGE" μπορείτε να βρείτε ποικιλία από εκδόσεις σχετικές με τον χώρο που επισκεφτήκατε, πιστά αντίγραφα εκθεμάτων από τα μουσεία της Ελλάδας, σειρά αναμνηστικών ειδών όπως μαγνητάκια, καθρεφτάκια, μπλοκάκια κλπ, καθώς και είδη για το σπίτι, δώρα, κοσμήματα, μαντήλια, παιχνίδια κ.ά. εμπνευσμένα από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.
Η επίσκεψη στο Πωλητήριό μας ολοκληρώνει την εμπειρία σας ως επισκέπτη, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις επιστρέφουν στον πολιτισμό για την υποστήριξη του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας.